http://www.nytimes.com/2014/08/22/world/middleeast/isis-believed-to-have-as-many-as-17000-fighters.html?emc=edit_ee_20140822&nl=todaysheadlines&nlid=58863203&_r=0

Continuați lectură povestea principalăVideo

 

O privire la militarii Pașii următori Statele Unite are în vedere în lupta împotriva statului islamic în Irak și Siria.

Credit VideoPrin Quynhanh te pe Data publicării21 August, 2014 Image CreditHasan Jamali / Associated Press

WASHINGTON – Statul Islamic din Irak și Siria nu poate fi învins decât dacă Statele Unite sau partenerii săi să ia pe militanții suniți din Siria, președintele Joint Chiefs of Staff, a declarat joi.

“Aceasta este o organizație care are o viziune apocaliptică de sfârșit de zi strategic, care va în cele din urmă trebuie să fie învins”, a spus președintele, generalul Martin Dempsey E., în remarcile sale cele mai expansive publice cu privire la criza din lovituri aeriene americane au început în Irak. “Pot fi învins fără a aborda această parte a organizației care se află în Siria?Răspunsul este nu. “

Dar generalul Dempsey și Secretarul Apararii Chuck Hagel, care a vorbit atât la o conferință de presă la Pentagon, a dat nici un indiciu că președintele Obama a fost pe cale de a aproba lovituri aeriene în Siria.

General Dempsey, de asemenea, a fost circumspect în care descrie un fel de efort de care ar fi necesare pentru a se rostogolească înapoi ISIS în Siria și Irak.

“Este nevoie de o varietate de instrumente, dintre care doar una mică parte este atacurilor aeriene”, a spus el. “Eu nu prezic acestea vor avea loc în Siria, cel puțin nu de către Statele Unite ale Americii. Dar este nevoie de aplicarea de toate instrumentele de putere națională -. Diplomatic, economic, informații, militar “

Continuați lectură povestea principalăVideo

JOACA VIDEO | 00:58

Hagel spune ISIS este un nou tip de amenințare

Hagel spune ISIS este un nou tip de amenințare

Secretarul Apararii Chuck Hagel a spus că statul islamic în Irak și Siria este mai mult decât un grup terorist.

Data publicării21 August, 2014 Image CreditYuri Gripas / Reuters

Chiar și așa, comentarii General Dempsey au fost notabil, deoarece el este consilier militar top președintelui și a fost printre cele mai sincere, în care descrie riscurile de a comanda lovituri aeriene în Siria atunci când a început războiul civil.

În lupta curent cu ISIS în Irak, strategie militară lui Obama a avut ca scop conține organizarea militant, mai degrabă decât a învins-o, în conformitate cu oficialii Departamentului de Apărare și experți militari. Presat de faptul dacă Statele Unite ar efectua lovituri aeriene asupra obiectivelor ISIS din Siria, domnul Hagel a spus că “ne uitam la toate opțiunile.”

Orice utilizare a puterii aer implică riscuri, inclusiv posibilitatea ca civili nevinovați poate fi rănit sau ucis, sau că un avion pilotat ar putea fi doborât.Lovituri aeriene în Siria ar atrage, de asemenea, la Casa Albă mai adânc într-un conflict din care a încercat să mențină o anumită distanță. Dar există, de asemenea, riscul de a nu acționa, pentru că este foarte dificil de a învinge un grup militant care este permis să mențină un sanctuar.

În planificarea campaniei sale împotriva ISIS, ofițerii militari americani au fost confruntă cu o forță extrem de mobil care poate să treacă peste granița din Irak, Siria, cu impunitate.

Spre consternarea de oficialii americani, ISIS a fost cu ajutorul echipamentelor american capturat, inclusiv Humvee-urile și cel puțin un puternic vehicul blindat de transport de trupe. Oficiali ai serviciilor secrete americane au raportat că grupul a confiscat 20 de ruși T-55 tancuri din Siria, armuri care ISIS ar putea încerca să folosească în vestul Irakului.

Conform unei estimari de informații american, ISIS nu a putut fi învins cu ușurință prin uciderea poziția de lider de top. Având în vedere comanda sa descentralizat și control, militanți experimentați ar putea umple cu ușurință rândurile sale superioare.

Foto

Soldați kurzi stătea de pază la Digul de la Mosul după recapturând-l de la militanți sunniți. CreditYoussef Boudlal / Reuters

“Dacă există ceva Isil a învățat de la iterații sale anterioare ca Al Qaeda în Irak, este că au nevoie de planuri de succesiune pentru că pierde lideri la operațiunile de combatere a terorismului este de așteptat”, a declarat un oficial de informații, folosind un alt nume pentru grup. “Comandă și control lor este destul de flexibil ca un rezultat.”

Oficialii americani avertizeaza ca expertii de informații sunt încă evaluarea forței curentului ISIS și care izoleaza numărul exact de luptători sale este dificil, în parte pentru că nu este ușor să se identifice care este un membru de bază al grupului și care ar putea fi simpatizanți luptă alături de ei .

Estimările numărului de luptători care ar putea fi afiliate cu ISIS variază de la mai mult de 10.000 de cât mai multe 17000. Aceasta include o avangardă inițial de aproximativ 3000 care a cuprins în Mosul din Siria la începutul lunii iunie și ISIS întăriri din Siria de la acel moment, precum și mii de noi recruți străine și mii de sunniți irakieni, cum ar fi Baathists, care, cel puțin pentru acum sunt aliate cu ISIS.

Până în prezent, strategia militară care administrația Obama a angajat să se confrunte cu ISIS a fost limitată. Începând cu 08 august, Statele Unite au efectuat 90 lovituri aeriene pentru a opri înaintarea grupului militant de la Erbil, pentru a ajuta forțele guvernamentale kurzi și irakieni relua Digul de la Mosul și pentru a proteja civilii Yazidi încearcă să scape de la Mount Sinjar.

În timp ce puterea aeriană americană pare să fi fost relativ de succes în aceste misiuni limitate, unii oficiali militari spun că singura modalitate de a face un pas înapoi major pentru un astfel de adversar mobil este de a ataca luptători ISIS-a lungul pe câmpul de luptă.

John R. Allen, retras Marine Corps generalul care a condus forțele americane și aliate în Afganistan, a declarat ca Statele Unite necesar pentru a construi capacitatea de forțe indigene din regiune să ia pe ISIS, dar el a subliniat că nu a existat, de asemenea, un rol important pentru putere aeriană americană.

Continuați lectură povestea principalăVideo

JOACA VIDEO | 01:24

Obiectivele ISIS “pentru Irak și Siria

Obiectivele ISIS “pentru Irak și Siria

Context pe ISIS, statul islamic în Irak și Siria.

Credit videode Christian Roman pe Data publicăriide 30 iunie 2014 Image creditReuters

“Pentru moment, ataca de comandă și control site-uri ISIS, zone de suport si cai critice pot face o afacere foarte bună de a începe procesul de dezmembrare organizației”, a spus el.

Cei care au fost pe la sfârșitul primirea de atacuri ISIS lui că este nevoie de mai multă acțiune.

“ISIS trebuie luptat în toate domeniile, atât în ​​Irak și Siria”, a declarat Atheel al-Nujaifi, guvernatorul provinciei Ninive din Irak, care este în prezent cea mai mare parte deținută de ISIS. “Problema este de a găsi un partener pe motiv că poate lucra cu ei pentru că jeturile nu se poate termina bătălia de la cer.”

Cei în Siria, care au luptat ISIS, de asemenea, și-au exprimat speranța pentru intervenție. Când luptători ISIS încercat să ia pământ de la tribul Shueitat în estul Siriei, oamenii săi au ridicat armele și au luptat – un spectacol de sfidare pe care grupul extremist nu a uitat.

În această lună, ISIS sa răzbunat, capturarea și uciderea a sute de membri ai tribului, unele dintre ele sacrificate cu cuțite în stradă. Ranit si alungat din satul său, un supraviețuitor a ajuns prin telefon, joi, a spus că nu putea să înțeleagă de ce Statele Unite a fost bombardat ISIS în Irak, dar nu în Siria, în cazul în care grupul are mai mult de un an de construit baza sa și arme și luptători acumulat .

“Mi-aș dori am putea cere americanilor să lovi bazele lor oriunde s-ar exista”, a spus bărbatul, care a vorbit cu condiția anonimatului de teama de pedeapsă.

Continuați lectură povestea principală

GRAFIC

Conflictul din Irak, ISIS în Hărți, fotografii și video

Un ghid vizual pentru criza din Irak și Siria.

OPEN GRAFIC

În cazul în care Statele Unite au început atacurile aeriene în Irak în această lună, oficiali de rang înalt administrația Obama a ieșit din modul lor de a sublinia caracterul limitat al acțiunii.

“Aceasta nu a fost o autorizație de o campanie de combatere a terorismului pe baza largă”, un senior oficial al administrației Obama a declarat reporterilor, la momentul .

Dar decapitarea unui jurnalist american și posibilitatea ca cetățenii americani mai sunt deținute de grupul s-ar putea să fie ucis a determinat ultraj la cele mai înalte niveluri ale guvernului Statelor Unite.

Obama a condamnat aspru uciderea, și miercuri, secretarul de stat John Kerry a emis o declarație prin care grupul trebuie să se confrunte “ori de câte ori se încearcă să se răspândească ura ei demn de dispreț” și “trebuie să fie distruse.”

Astfel de afirmatii puternice s-au accentuat decalajul dintre denunțările dure ale ISIS și strategia pe care Casa Albă a angajat până acum să se confrunte cu grupul.

Și domnul Hagel, a declarat joi că în timp ce atacurile aeriene americane au făcut o diferență până acum în încetinirea avansului ISIS în Irak, el a așteptat ca militanții să se regrupeze și organiza o altă ofensivă.

Continuați lectură povestea principalăVideo

JOACA VIDEO | 02:10

Omul care a atras-ne înapoi la Irak

Omul care a atras-ne înapoi la Irak

O privire la Abu Bakr al-Baghdadi, liderul Statului Islamic în Irak și Siria, un grup militant care rivalizează acum Al Qaeda în putere și popularitate.

Credit VideoBy Mona El-Naggar și Sofia Perpetua pe Data publicăriiAugust 11, 2014 Image credit– / Agence France-Presse – Getty Images

Administrația Obama a exclus trimiterea de trupe terestre în luptă în Irak.Oficialii administrației au continuat, de asemenea, să insiste asupra faptului că o mare parte a strategiei este de natură politică: stabilirea unui guvern irakian mai diverse, care ar da un rol proeminent în suniți, în speranța că va face comunități sunnite gazde ospitaliere mai puțin de militanți ISIS.

Dar alte opțiuni sunt luate în considerare, inclusiv extinderea domeniului de aplicare și frecvența atacurilor aeriene.

“Poți lovi ISIS, pe de o parte a frontierei, care, în esență, nu mai există, și se va debandadă peste, deoarece ar putea avea deja”, a declarat Brian Katulis, un expert de securitate națională cu Center for American Progress, o organizatie de cercetare de la Washington cu legături strânse cu Casa Albă.

Ca dovedit în timpul inițială a misiunii militare americane ca să învingă Al-Qaida și cu talibanii din Afganistan, după atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, atacurile aeriene americane ar fi mai eficientă dacă echipe mici de forțele de operațiuni speciale au fost trimiși pentru a identifica obiectivele ISIS și de apel în atacuri.

Implementarea unor astfel de echipe este considerat a fi o opțiune Pentagonul are în vedere. Un alt pas pe care unii experti spun vor fi necesare pentru a contesta grupurile militante este un program de accelerata a instrui, consilia și echipa opoziției moderate din Siria, precum și forțele kurde și de guvern în Irak.

În timpul conferinței de presă său, domnul Hagel a insistat că Statele Unite a fost urmărește o strategie pe termen lung împotriva ISIS pentru că a pozat în mod clar “o amenințare pe termen lung”, iar la un moment dat a invocat atacurile din 11 septembrie.

Dar ambii lideri Pentagonului reflectă punctul de vedere dominant în cadrul administrației Obama – că Statele Unite nu ar trebui să se mute agresiv pentru a contracara ISIS fără participarea de la aliați din regiune.

Advertisements