Premierul Victor Ponta este acuzat că se comportă duplicitar și că deși pozează public în demnitarul care respectă justiția și deciziile sale, lucrurile nu stau deloc la fel atunci când are întâlniri cu cei aflați în vizorul instituțiilor care luptă cu corupția…
 

ponta-voiculescuÎn context, Ponta este somat să spună dacă în ultimele două săptămâni a avut o întâlnire cu patronul Intact Dan Voiculescu în cadrul căreia i-ar fi promis acestuia grațierea imediat după alegerile prezidențiale, în schimbul continuării susținerii mediatice. Demersul vine din partea liderului grupului liberal din Camera Deputaților, George Scutaru, cel care îi solicită lui Ponta garanții că PSD nu va promova legea amnistiei și grațierii.

Ponta mimează echidistanța, încercând de fapt să-i mintă, să-i păcălească pe români și mai ales pe partenerii occidentali interesați să susțină consolidarea statului de drept în România. În stilul său duplicitar, una le promite celor ca Voiculescu, Duicu sau Bunea Stancu, de care depinde sprijinul său mediatic și electoral, alta îi spune, spre exemplu, vicepreședintelui american Joe Biden. Îi cer lui Victor Ponta să precizeze dacă în ultimele două săptămâni a avut cel puțin o întâlnire cu Dan Voiculescu și să dezmintă informațiile potrivit cărora i-a promis acestuia că va fi liber dacă va ajunge președinte, în schimbul susținerii mediatice”, spune Scutaru, care adaugă că „Victor Ponta trebuie să spună dacă îl va grația pe Dan Voiculescu în cazul în care va ajunge președinte”.

„De asemenea, îi solicit lui Victor Ponta, în calitatea sa de președinte al PSD și lider al coaliției de guvernare, să ceară majorității, care îl susține în funcția de prim-ministru, să pună pe ordinea de zi a Camerei Deputaților proiectul legii amnistiei și grațierii pentru a fi respins definitiv. Ponta trebuie să dovedească la începutul lunii septembrie, când Parlamentul își reia activitatea, că nu dosește legea amnistiei și grațierii pentru a fi adoptată după alegerile prezidențiale, ca să-l elibereze pe Dan Voiculescu și să anuleze practic toate anchetele anti-corupție aflate în derulare. Ponta trebuie să spună de ce PSD se opune ca legea amnistiei și grațierii să fie respinsă”

http://www.paginadepolitica.ro/ponta-somat-sa-spuna-daca-in-ultimele-doua-saptamani-s-a-intalnit-cu-voiculescu/

Advertisements